Silvestr a Nový rok ve znamení Dilmah Čajové mixologie

Pokud chcete o letošním Silvestru vyzkoušet něco nového, můžete zkusit míchané nápoje, které pro Vás připravili specialisté ze společnosti Dilmah. Vybrali jsme pro Vás zajímavé recepty (jeden i v nealko verzi pro řidiče a abstinenty), které stojí za to vyzkoušet! Další recepty najdete u nás na blogu a facebooku.


Čajový zimní punč (alkoholický)

Ingredience:

1000 ml vychlazeného pravého černého čaje Dilmah Ceylon Gold

300 ml bílého rumu

100 ml portského vína (nejlépe Ruby Port)

150 ml čerstvé citronové šťávy

150 g cukru

Směs ovoce – maliny, borůvky, ostružiny a jahody

Na ozdobu lístky čerstvé máty, pomerančovou kůru a můžeme přidat Orange bitters (bylinný aperitiv Pomerančový bitter)

Silvestr a Nový rok  ve znamení Dilmah Čajové mixologie

 

Čajový zimní punč (nealkoholický)

Ingredience:

1000 ml vychlazeného pravého černého čaje Dilmah Ceylon Gold

300 ml hroznového džusu

150 ml třešňového  džusu

150 ml čerstvé citronové šťávy

200 g medu

Směs ovoce – maliny, borůvky, ostružiny a jahody

Na ozdobení lístky čerstvé máty, pomerančovou kůru a můžeme přidat tenké plátky pomeranče.

Postup:
Ve sváteční míse na vánoční bowli rozpustíme med nebo cukr v čerstvě vylouhovaném čaji Dilmah Ceylon Gold a necháme vychladnout. Poté přidáme ostatní ingredience a necháme 4h v chladničce. Vyndáme z chladničky 30 minut před podáváním a servírujeme s ledem ve vinných sklenkách, které ozdobíme pomerančovou kůrou a čerstvými lístky máty.

 

Citrus

Silvestr a Nový rok  ve znamení Dilmah Čajové mixologie
Circus

Ingredience:

100 ml vychlazeného černého cejlonského čaje s příchutí citronu a limetky Dilmah Lemon & Lime

20 ml cukrového sirupu „the bitter truth“ orange bitters (Pomerančový bitter)
zázvorová limonáda
 
Postup:

Naplníme sklenici tenkými plátky citronu, limetky a pom

 

eranče. Přidáme čaj, sirup, bitter a zamícháme. Dolijeme zázvorovou limonádou.

 

Ceylon Cooler

Ingredience:

120 ml vychlazeného Dilma

Silvestr a Nový rok  ve znamení Dilmah Čajové mixologie
h cejlonského černého čaje s příchutí maracuji, granátového jablka a zimolezu (silný nálev, nechte 5 min. louhovat)

30 ml brusinkového džusu

10 ml čerstvé limetkové šťávy

20 ml sirupu Violet – fialka

½ granátového jablka

½ maracuji

Postup:

Do velkého tumbleru nasypeme až po okraj kostky ledu. Přidáme brusinkový džus, limetkovou šťávu, sirup Violet a semínka granátového jablka, zamícháme barovou lžičkou a čajem. Čajový koktejl ozdobíme půlkou maracuji a semínky granátového jablka.

 

                                       malovanatruhla.cz Vám přeje dobrou chuť

© 2013 - 2020 malovanatruhla.cz, všechna práva vyhrazena.

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde / reset.